Rullbandstest/gångbandstest

Du som ska söka till utbildningen SMO eller en ny tjänst som heltidsbrandman inom Räddningstjänsten Skåne Nordväst måste göra det obligatoriska rullbandstestet/gångbandstestet.

Ska du söka till SMO så gör du testet i 4.5 km/tim, gäller det däremot en nyanställning inom RSNV så krävs ett test på 5,6 km/tim

Ett test är giltigt i sex månader från dagen man gjort det

Hur går ett test till

Du behöver då ta med egna träningskläder och kravet är att det ska vara heltäckande underställ, långa ärmar och långa ben (shorts och t-shirt är inte tillåtet). Du ska även ha med rena jogging-/träningsskor.

Väl på plats kommer du få ett larmställ. Ett larmställ är de byxor och jacka vi har när vi arbetar/rökdyker. Till detta ska du även ha en hjälm, och en luva under hjälmen.

Sist av allt ska du ta på ett luft-paket som vi har vid rökdykning, detta väger ca 20 kg och totalt kommer du väga ca 24 kg mer än vad du brukar.

Du kommer gå totalt 8 min, 2 min uppvärmning varav minut 1 i 2,5 graders lutning och minut 2 i 4,5 graders lutning. Sen börjar själva testet och det är 6 minuter i 8 graders lutning.

Betalning

Ett test kostar 400 kr, och du betalar genom att göra en inbetalning antingen till PG 72 8284-1 eller BG 294-9345. Skriv ditt namn och att det gäller gångbandstest. Kvittot visar du för testledaren när du kommer.

Viktigt

Känner du minsta symptom på sjukdom så ställer vi in och bokar en annan dag.

Gör inte testet om du har en förkylning i kroppen eller känner dig hängig. Det försvårar möjligheten att klara testet och kan dessutom vara farligt för hälsan.

Boka ett rullbandstest/gångbandstest

RSNV erbjuder för närvarande tester i Helsingborg och Ängelholm. Fyll i formuläret nedan för att boka ett test. Testledaren återkommer med vilken tid och dag du kan komma, samt på vilken station. Skriv gärna hur lång du är så att testledaren kan förbereda ett larmställ till dig.

Om du söker till utbildningen Skydd mot olyckor får testet inte vara äldre än 6 månader från kursstart.

Fick du hjälp av informationen på sidan?